Här hittar du Xenonkonverteringskit till bilen.
OBS! Du måste veta vad du har för sockel i din bil innan du beställer, även om du skrivit in ditt regnummer så kan inte regnummersystemet se vilken sockel som passar din bil.
Vi hoppas och tror att du kommer att hitta det Xenonkit som passar dig och dina behov bäst. Välj och vraka mellan olika färgtemperaturer och hitta din favorit – det xenonkit som kär din bil bäst! Alla våra xenonkonverteringskit kommer från kända tillverkare och märken så du kan lita på att det är bra grejer. Hos oss hittar du dem dessutom till riktigt schyssta priser. Bra prylar till bra pris är en bra affär för dig!
Eftersom kiten är universala behöver du veta vilken sockel du ska ha till din bil, utöver ska och bör de passa hur bra som helst utan att du behöver tänka på något mer om den saken. Du väljer enkelt de olika socklarna i menyn eller här:
Välj sockel: H1, H3, H4, H7, H9, Hb3 9005 och Hb4 9006
När du gjort det smarta valet att beställa hem xenonlampor, finns det några saker du bör tänka på när du skall konvertera din bil från halogenlampor till xenonlampor. Det första du behöver tänka på är att innan du beställer ser till att kontrollera vilken typ av lampa du ska ha till din bil. Då nya xenonlampor generar ett vitare ljus är det även viktigt att du byter båda lamporna samtidigt för att båda lyktorna skall ge samma typ av ljus. När du skall montera lamporna är det även viktigt att högtrycksspolning sker av strålkastarna samt att man utför en automatisk höjdjustering.
För att säkerhetsställa att mötande trafikanter inte blir bländade eller besvärade av ditt starka xenonljus, ska alla europeiska fordon med xenonlampor enligt ECE-direktiv 48 vara försedda med typgodkända strålkastarrengörare och högtrycksspolning på glaset. Strålkastarna ska även vara automatisk nivåreglerade. Detta är viktigt att tänka på vid besiktningen. På grund av riskerna för att andra trafikanter kan bli bländade, godkänner inte heller bilprovningen eftermontage av xenon på halvljus och även dimljus. Bilprovningen kan i vissa fall godkänna eftermonterade xenon på bilar där det är samma strålkastarutseende när det kommer till både halogenglödlamor och xenonurladdningslampor.
Att eftermontera xenonlampor i ditt dimljus är enligt Bilprovningens lagtolkning otillåten. Eftermonterade xenonlampor i helljus är emellertid godkända enligt Bilprovningen. Alla våra xenonlampor är E-Märkta och godkända för besiktning.
Börja med att ta reda på om du kan montera det utan att montera bort strålkastaren, det är att rekommendera att skruva bort den men vissa bilar går det bra att montera xenonkonvertering ändå. När detta är gjort plockas täcklocken bort och eventuella kablar till halogenlampan kopplas bort. Montera dit din nya lampa och spänn fast den med eventuell bygel. De kablar som tidigare var monterade på lampan ska kopplas på flatstiftsen så att den nya lampan får ström, de andra skall gå ut genom täcklocket.
För att kablarna ska kunna löpa fritt när strålkastaren är monterad i bilen kan det behövas göras ett hål i skyddskåpan. I detta hål ska kablarna träs igenom och när detta är gjort sätter man enkelt på skyddskåpan igen. Innan strålkastaren monteras tillbaka i bilen skall ballasten/styrenheten fästas i närheten av strålkastaren och gärna på metall för att jorda ordentligt. Prova så att lamporna fungerar, då det är lättare att byta något när lampan inte är monterad. Nu kan du återmontera strålkastaren. Kablarna ska sättas ihop med ballasten och xenonlampan, du samlar in kablarna och drar fast dem vid befintligt kablage. Det är viktigt att du ser över att inga rörliga delar kommer i kontakt med kablaget samt att det inte ligger och skaver mot vassa detaljer. Nu är det bara att kontrollera så att xenonljuset fungerar!
Uppstår det att lamporna flimrar är den vanligaste orsaken till detta att det är dålig strömförsörjning. Det kan även bero på jordningen och du bör se på jordpunkterna, jordningen bör ske mot batteriets minuspol för att minska risken för radiostörningar.
Skulle brus i radion upplevas när xenonljusen är tända kan du först och främst koppla ur drivdonet ett och ett för att se om problemet försvinner. Genom att koppla ifrån ett drivdon efter det andra kan du härleda felet till ett av drivdonen om problemet ligger där. Jordningen bör som tidigare nämnt ske direkt till batteriets minuspol och får inte vara mot fordonets chassi. Detta är något du bör tänka extra på vid takmontage på grund av att radioantenner ofta jordar i fordonets tak. S.k. ferriter, järnkärnor kan hjälpa till att minska bruset om man klämmer fast dem på kablarna. En tumregel du kan gå efter är att ju högre effekt, desto större är risken för radiostörningar. För att drivdonen skall klara av detta kan de behövas bytas ut mot en annan typ av modell med andra egenskaper. Skulle lamporna inte tändas efter installationen kan ett vanligt fel vara att lågspänningskontakten är vänd åt fel håll. Det är möjligt att felvända en AMP-anslutning, om detta skulle göras hamnar plusmatningen och jorden på omvända platser, detta kommer att leda till att ballasten inte kommer att tända. På honkontakterna finner du ofta låsklackar på båda sidorna och detta kan luras med att man tror att anslutningen ser rätt ut men den är ändå felvänd.
Skulle felvändning av lågspänningskontakten inte vara problemet till att lampan inte tänds kan en låg strömförsörjning vara felet. Det är viktigt att använda sig av kablage med korrekt area och relän/säkringar av rätt dimension. Det är viktigt att kablar skarvats på korrekt sätt.